Čokoladni keksi
Sastojci:
2 i 1/4 šalice brašna
1 čajna žlica praška za pecivo
1 šalica margarina (omekšali)
1/4 šalice šećera
3/4 šalice smeđeg šećera
1 čajna žličica vanilije
1 pakiranje instant pudinga od vanilije
2 jaja
350 g čokolade za kuhanje, grubo usitnjene
1 šalica lješnjaka
Priprema:
Pomiješajte u zdjeli brašno s praškom za pecivo. U drugoj posudi pomiješajte maslac, šećer i mješavinu za instant puding. Izmiksajte sastojke dok ne dobijete kremastu smjesu. Umiješajte jaja, te postepeno dodajte brašno s praškom za pecivo. Dodajte čokoladu i lješnjake. Napravite kuglice i lagano ih spljoštite ili stisnite sa žlicom. Posložite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite 8-10 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 190 stupnjeva.
Kolačići s kokosom
Sastojci:
10dag petit keksa
3 dag nasjeckanih badema
8 dag čokolade
1 žlica slatkog vrhnja
1/2 žličice praha za instant kavu
1 žlica vinjaka
3 dag bijele čokolade
5 dag kokosova brašna
Priprema:
Sitno naribajte kekse pa pomiješajte s bademima. Naribanu čokoladu otopite na niskoj temperaturi s vrhnjem, kavom i 1/2 dcl vode.
Odmah primiješajte bademe i kekse te krupno naribajte bijelu čokoladu pa primiješajte ohlađenoj smjesi pazeći da se čokolada ne otopi.
Oblikujte kuglice i uvaljajte ih u kokosovo brašno, te rasporedite u papirnate košarice. Prije posluživanja stavite ih nekoliko sati u hladnjak.