PETRINJA – Na tiskovnoj konferenciji, koja je održana danas, predstavljen je program 2. sajma prehrane, gastronomije, kulinarstva i turizma, koji će u Petrinji biti održan od 3. do 5. listopada, na 1050 metara kvadratnih izložbenog i oko 300 ugostiteljsko-zabavnog prostora uz Željeznički kolodvor, donosi Radio Petrinja.
U ime Grada Petrinje, zamjenik gradonačelnika i predsjednik Organizacijskog odbora, Darinko Dumbović, naznačio je da je želja da se pokaže da se nije zaboravilo one koji su najvažniji u našem sustavu, tj. u našem društvu, a to je jedan od najsamostalnijih slojeva ljudi. To su mali i srednji gospodarstvenici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, koji žive prije svega od svoga rada. Takve ljude koji proizvode hranu s certifikatom, zdravu hranu, što je bogatstvo ovoga područja, treba držati kao „kap vode na dlanu“, što znači da žive od vlastitog rada, zapošljavaju sami sebe i svoju obitelj, te donose veliku korist.
Kazao je i da je smisao ovog Sajma da mali i srednji poduzetnici dobiju sinergiju s velikima i da ti veliki, koji imaju tisuće i tisuće polica po lijepoj našoj i da se naša zdrava hrana nađe na njihovim policama i da danas-sutra budu konkurentni na tržištu, a za par godina u EU.