VARAŽDIN -U Hotelu Turist danas se održava Seminar o HACCP sustavu za ugostitelje Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko –križevačke i Međimurske županije. Na seminaru će se ugostiteljima prezentirati „Vodič dobre higijenske prakse za ugostitelje“ i HACCP vodič- Praktična provedba načela HACCAP sustava za ugostitelje koje je izdao Ceh ugostitelja turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo primorsko-goranske županije. Od prvog siječnja ove godine svi oni koji rade s hranom moraju uskladiti svoje poslovanje s HACCP načelima. U navedenim vodičima su upute kako treba poslovati, donose niz evidencija koje će se po novome morati voditi svakodnevno. Što bi Hrvatski ugostitelji trebali promijeniti rekao nam je Ivica Štambuk, predstavnik hrvatske obrtničke komore:
Predsjednik varaždinskog Ceha ugostitelja, Martin Plantak, zaključio je kako svi ugostiteljski objekti u varaždinskoj županiji odgovaraju HACCP sistemu, no ugostitelji će morati, kao što smo već napomenuli, voditi dnevne evidencije o kontrolnim točkama, i dodao je da u ovaj sustav ulaze svi ugostitelji, ne samo oni koji se bave hranom.