SINJ – U sinjskom hotelu Alkar održana je "Kaštradinijada 2007", kulinarsko natjecanje u pripremanju jela od kaštradine – sušenog ovčjeg i jarećeg mesa. Pobjednik natjecanja je restoran "Kaštel slanica" iz Omiša, a nagradu je primila kuharica Hilda Kovačić koja je pripravila paštetu od kaštradine, seljačku juhu od kaštradine i kaštradinu s raštikom – posebnom vrstom zelja koje se uzgaja u Dalmatinskoj zagori. Natjecanje je priredila Turistička zajednica grada Sinja i Savez kuhara mediteranskih i europskih regija, uz pomoć Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i Grada Sinja. Sinjska gastromanifestacija održana je u okviru projekta "Hrvatski gastronomski dragulj" i jedna je od 10 gastromanifestacija koje se priređuju u gradovima po Hrvatskoj. Osim u Sinju priređene su na Pelješcu, Krku, Hvaru, u Opatiji, Ogulinu, Cavtatu, a završna će biti u Splitu kad će se kuhari natjecati u pripravljanju bakalara. Na "Kaštradinijadi" su se natjecali restorani s cetinskog porječja – iz Sinja, Trilja i Omiša. Jelo koje je dobilo najbolje ocjene stručnog povjerenstva je pašteta od kaštradine. Da bi se pašteta pripravila, potrebno je uzeti meso ovčjeg buta (meko), usitniti i pomiješati s origanom, vlascem, soli, paprom, kiselim krastavcima, kaparima, maslacem i majonezom te sve dobro samljeti