Kokoš kao divljač Domaću koku narežemo na komade. (Dobro bi bilo domaću,jer je meso tvrđe,a potrebno je malo duže kuhati na laganoj vatri) Narežemo na sitno: -Dva crvena luka (kapula) -Dva , tri režnja bijelog luka (češnjaka) -Malo peršina Sve zajedno prodinstamo na maslinovom ulju. Kada je povrće malo svenulo,dodamo komade mesa . Posolimo,popaprimo i zalijemo s 2 čaše vina.(može crno) Također ulijemo 1-2 jušne žlice vinskog octa. Malo koncentrata od rajčice. Pustimo da uskuha. Zatim smanjimo vatru i dodamo 2 jušne žlice višanja pohranjenih u staklenki u šećeru.(Ovo je dobro svaku godinu pripremiti jer je odličan dodatak kada meso pripremamo kao divljač.) Umjesto njih mogu poslužiti suhe šljive. Kuhati na posve laganoj vatri,dok meso ne omekša . Dobro je da tekućina iskuha što više,kako bi komadi mesa ostali gotovo na suhom. Za prilog koristite pire.