
Ponedjeljak
Doručak: šalica čaja bez teina s limunom, 6 suhih keksa
Sredina prijepodneva: sok od mrkve
Ručak: tanjur kuhane riže začinjene s malo maslaca, jedna pilećaprsa pečena na roštilju, 4 grissina bez masnoća, jabuka pečena u pećnici
Užina: šalica ječmene kave
Večera: tanjur tjestenine s rajčicama, 5 dag šunke, salata od jednezrele rajčice (ogulite je jer kora može prozročiti probavne tegobe),bez začina
Utorak
Doručak: šalica čaja bez teina s limunom, 4 ploške dvopeka sa žličicom pekmeza
Sredina prijepodneva: šalica ječmene kave
Ručak: tanjur riže, teleći odrezak na žaru, tanjur kuhanih mahuna začinjenih sokom od limuna, 4 nemasna grissina
Užina: ploška ananasa iz kompota
Večera: tanjur riže skuhane u obranom mlijeku, porcija oslićapečenog u pećnici, tanjur kuhanih tikvica začinjenih sokom od limuna(preporučuje se ukloniti sjemenke tikvice)
Srijeda
Doručak: čašica nemasnog jogurta, šalica ječmene kave, 4 suha keksa
Sredina prijepodneva: šalica čaja bez teina
Ručak: dva kuhana krumpira i dvije mrkve začinjene žličicommaslinova ulja, 10 dag svježeg kravljeg sira, 5 dag šunke, 4 grissina,jedna breskva iz kompota
Užina: sok od mrkve
Večera: tanjur kuhane riže začinjene žličicom maslinovog ulja,porcija kuhane pastrve, tanjur kuhanih mahuna začinjenih sokom odlimuna, 2 krekera
Četvrtak
Doručak: šalica ječmene kave, 4 ploške dvopeka sa žličicom pekmeza
Sredina prijepodneva: oguljena jabuka
Ručak: tanjur špageta začinjenih češnjakom i uljem, porcija orade na žaru, 4 grissina bez masnoća, 2 krekera
Užina: šalica čaja bez teina s limunom
Večera: tanjur krupice, 7 dag mekog sira, jedan kuhani krumpirzačinjen žličicom maslinova ulja, sorbet od limuna (jedite ga polako,rastapajući ga u ustima)
Petak
Doručak: čašica nemasnog jogurta, šalica ječmene kave, 4 suha keksa
Sredina prijepodneva: šalica čaja bez teina s limunom
Ručak: tanjur kratke tjestenine začinjene svježom rajčicom, žličicommaslinova ulja i bosiljka, 6 dag svježeg kozjeg sira, 4 grissina bezmasnoće, porcija voćnog kompota (voće po želji)
Užina: sok od mrkve
Večera: tanjur kuhane riže začinjene žličicom maslinovog ulja,porcija kuhane pastrve, tanjur kuhanih mahuna začinjenih sokom odlimuna, 2 krekera
Subota
Doručak: šalica sojina mlijeka s ječmenom kavom, 6 suhih keksa
Sredina prijepodneva: čašica nemasnog jogurta
Ručak: tanjur kratke tjestenine začinjene žličicom maslaca, porcija rakova s rikolom, 4 krekera
Užina: pola svježeg ananasa
Večera: tanjur krupice, 5 dag šunke, 5 dag svježeg sira, jedna oguljena svježa rajčica, 2 ploške tosta
Nedjelja
Doručak: šalica ječmene kave, 6 suhih keksa, žličica pekmeza
Sredina prijepodneva: čašica nemasnog jogurta
Ručak: tanjur kuhane riže začinjene svježom rajčicom i žličicommaslinova ulja, jedan list pečen u pećnici, porcija pečenog radiča, 4grissina bez masnoća, jedna jabuka pečena u pećnici
Užina: zrela jabuka
Večera: porcija pečene ribe, jedan kuhani krumpir začinjen žličicommaslinova ulja, šalica obranog mlijeka s kukuruznim pahuljicama
Što trebate znati
Preporučuje se drastično smanjiti konzumaciju voća, povrća imahunarki budući da vlakna prisutna u tim namirnicama uzrokujupovećanje volumena stolice te pospješuju pojavu nadutosti,pogoršavajući postojeće stanje.
Namirnice bogate kalijem, koje nisu kontraindicirane u slučajuproljeva su: banane, krumpir, piletina, sok od naranče i tunjevinakonzervirana u slanoj vodi.