
Ponedjeljak
Doručak: šalica čaja bez teina, 2 ploške integralnog dvopeka, čaša centrifugiranog soka od jabuke i mrkve
Sredina prijepodneva: čašica nemasnog jogurta
Ručak: 8 dag makarona s tri sira, 10 dag patlidžana na žaru, 3 krekera
Užina: čaša centrifugiranog soka od jabuke i banane
13 dag govedine kuhane na pari i začinjene žličicom maslinova ulja, porcija naribane mrkve začinjene peršinom i žličicom maslinova ulja, 4 integralna krekera, mali grozd grožđa
Utorak
Doručak: šalica kave bez kofeina, 2 integralna krekera, čaša centrifugiranog soka od kruške, celera i mrkve
Sredina prijepodneva: čašica voćnog jogurta
Ručak: 8 dag kratke tjestenine sa svježim kravljim sirom, 25 dag pečenih tikvica, integralno pecivo
Užina: čaša centrifugiranog soka od jabuke i mrkve
Večera: porcija domaćeg složenca, 15 dag kuhanog graška začinjenog žličicom maslinova ulja, jedno pecivo, jedan kivi
Srijeda
Doručak: mala šalica kave bez kofeina, pola integralnog peciva, čaša centrifugiranog soka od kruške i banane
Sredina prijepodneva: čašica jogurta sa žitaricama
Ručak: 7,5 dag tjestenine s povrćem, 20 dag kuhane brokule sa žlicom maslinova ulja, 4 grissina
Užina: jedna jabuka
Večera: dva svitka od teletine s pršutom, 15 dag kuhanih mahuna i 13 dag kuhane mrkve, začinjenih žlicom maslinova ulja, jedno pecivo, jedan grozd grožđa
Četvrtak
Doručak: šalica čaja bez teina, 2 krekera, čaša centrifugiranog soka od jabuke i mrkve
Sredina prijepodneva: čašica nemasnog jogurta
Ručak: 8 dag makarona allortolana, 18 dag kuhanog karfiola začinjenog žličicom maslinova ulja, 4 krekera
Užina: jedna kruška
Večera: 12,5 dag kuhanih fileta oslića, tanjur miješane salate (artičoke, kukuruz, komorač, crveni radič) začinjene žličicom maslinova ulja, 6 integralnih krekera, jedna jabuka
Petak
Doručak: šalica kave bez kofeina, 2 ploške dvopeka, čaša centrifugiranog soka od jabuka i mrkve
Sredina prijepodneva: čašica voćnog jogurta
Ručak: 8 dag šarenih špageta s umakom od rajčica i bosiljka, 10 dag komorača pečenog na roštilju, jedno integralno pecivo
Užina: čaša centrifugiranog soka od jabuka i mrkve
Večera: jedna porcija orade pečene u pećnici, 4 integralna krekera, tanjur miješane salate i kuhanih krumpira, začinjenih žlicom maslinova ulja, jedan grejp
Subota
Doručak: mala šalica kave bez kofeina, pola integralnog peciva, čaša centrifugiranog soka od jabuke i banane
Sredina prijepodneva: čašica nemasnog jogurta
Ručak: 8 dag salate od riže, 4 grissina, 20 dag kuhane cikorije, grozd grožđa
Užina: jedna jabuka
Večera: 8 dag provolonea (slatkastog okusa), tanjur artičoka i zelenesalate začinjenih sa žličicom maslinova ulja, 6 integralnih krekera
Nedjelja
Doručak: šalica čaja bez teina, čašica voćnog jogurta, čaša centrifugiranog soka od jabuke i mrkve
Sredina prijepodneva: integralno pecivo sa 6 dag mozzarelle i ploškom rajčice
Ručak: 10 dag njoka začinjenih svježom rajčicom, žlicom maslinova ulja i žlicom naribanog parmezana, tanjur zelene salate i crvenog radiča, začinjenih žličicom maslinova ulja, 2 krekera
Užina: jedna kruška
Večera: teleći odrezak na žaru, tanjur salate od krumpira, artičoka ikuhane mrkve začinjene žličicom maslinova ulja, jedno pecivo, jedna jabuka
Što trebate znati
Kosu perite često, ali koristeći vrlo malu količinu šampona razrijeđenog mlakom vodom, a potom je dobro isperite.
Smanjite upotrebu kemijskih tvari, prisutnih u otopinama za trajnu ondulaciju ili u bojama za kosu.
Dugo i energično četkanje slabi i oštećuje kosu.
Vrući zrak iz sušila vrlo je štetan za kosu i s vremenom je može isušiti te prouzročiti pucanje vrhova. Sušilo koristite što rjeđe i kraće, a prethodno većinu vlage iz kose uklonite ručnikom.