
Čišćenje i održavanje hladnjaka je vrlo bitno za zdravlje. Kakoočistiti frižider, odnosno hladnjak?
Kako bi namirnice u hladnjaku bile pravilno pohranjene,temperatura ne smije prijeći 5°C. Pored toga, potrebno je police iladice svaka četiri tjedna temeljito oprati.
Izvor neugodnih mirisa u hladnjaku su aromatične vrste sireva,češnjak ili riba. No i bez tih mirisa, loš će miris u hladnjakustvoriti i osušeni ostaci hrane, te odstajali umaci. Kako bi semiris namirnica što manje širio, sva jela i otvorene ambalaže dobroprekrijte kuhinjskom folijom. Ugodan miris osigurat će komadić vateumočen u ekstrakt vanilije. Ostavite ga na tanjuru dok se ne osušipa ga stavite u hladnjak.
Kako biste neutralizirali arome, u hladnjak na mali tanjurić (odkave) stavite malo mljevene kave, iskorišteni filter kave ilipolovicu jabuke. Kava može djelovati i nekoliko tjedana, a filterodnosno jabuku uklonite nakon dva do tri dana, jer će se uprotivnom oni početi smrditi.