Recept za domaće rezance
Na svakih 100 g glatkog brašna (otprilike 175g gotovetjestenine, rezanaca):
– 1 jaje
– 1 mala žlica suncokretovog ulja
– 1/4 MŽ soli
Razdvojite bjelanjke od žutanjaka. U posudu dodajte brašno iu sredini napravite rupu u koju prvo dodajemo žutanjke i sol temalo ulja. Promješajte i dodajte bjelanjke, ako je potrebno dodajtejoš jedno jaje, ili malo (1 velika žlica) vode.
Izvadite na dasku te rukama umjesite čvrsto, ali ipakelastićno tijesto.
Pokušajte kad mjesite dodati što manje (bolje uopće ne)brašna.
Ovo je osnova za svu tjesteninu sa jajima.
Razvaljajte tijesto u više prolaza, valjkom još bolje mašinomza tijesto u komade duljine 20-25 cm.
Debljina ovisi o tome šta će te poslje raditi iz njega.