
Priprema carskog mesa moguća je na mnogo načina, meni jenajdraže pripremljeno u pećnici, a nedavno sam probala napraviti poovom receptu i moram priznati da je odlično.
Sastojci:
1 – 1,2 kg
carskog mesa
žlica
senfa
3 češnja
češnjaka
žlica
Vegete
malo
limunovog soka
sol i papar
Priprema:
Carsko meso operite, posušite papirnatim ubrusom, pa svaka 2cm zarežite kožu oštrim nožem, kako bi kasnije pečeno meso moglilakše izrezati.
Za marinadu pomiješajte senf, žlicu Vegete, malo limunovogsoka i sitno sjeckani češnjak te posolite i popaprite.
Kožu carskog mesa posolite i povegetite po ukusu, pa tezačine dobro utrljajte tako da dospiju i utore gdje ste ju zarezalinožem, a ostatak mesa dobro premažite marinadom.
Tako pripremljeno meso ostavite da se marinira najmanje 4sata, a najbolje preko noći.
Meso zatim premijestite u posudu za pečenje, prelijte gauljem i podlijte sa malo vode te pecite na 200 stupnjeva oko 15-20min.
Nakon toga ga prekrijte aluminijskom folijom i pecite jošotprilike sat vremena (ovisno o veličini mesa i jačini pečnice)povremeno podlijevajući po potrebi.
Zatim skinite foliju i pecite dok se koža ne zažari i nedobije lijepu boju.
Pečeno meso ostavite da se malo ohladi, a zatim ga narežitena ploške.
Recept sam pronašla na stranici coolinarika.com