
Nedavno sam pronašla zanimljiv recept za kolač s breskvama,ostavite komentare ako ste ga probali.
Sastojci:
10 dag margarina
12 dag šećera
3 jaja
15 dag brašna
3 dag kvasca
naribana korica jednog limuna
malo soli
5 dag nasjeckanih lješnjaka
staklenka kompota od bresaka
šećer u prahu
Kvasac namrvite u malo toplog mlijeka. Tome dodajte 1 – 2žlice šećera. Najbolje je posudu u kojoj se kvasac diže poklopitikrpom. Tako se kvasac brže digne.
Pomiješajte omekšali margarin (možete ga malo otopiti umikrovalnoj pećnici) s šećerom. Miješajući dodajte jedno po jednojaje. Posebno pomiješajte brašno s kvascem, solju i limunovomkoricom. Tu smjesu primiješajte u smjesu margarina, šećera i jaja.
Procijedite kompot od bresaka. Zagrijte pećnicu na 200 °C.Namastite i pobrašnite kalup. Ovaj kolač predviđen je za peći uokruglom kalupu promjera 26 cm.
Ulijte tijesto u namašćeni i pobrašnjeni kalup. Lješnjake(orahe, bademe) stavite u vrećicu za zamrzavanje. Stavite vrećicuna dasku te istucite lješnjake batom za tući meso. Time ćeteuštedjeti vrijeme sjeckanja lješnjaka.
Po smjesi pospite lješnjake. Gore naslažite breskve.
Izvor: 3mame.com