
Postoje različiti recepti za pite, te u svakupitu ide određena smjesa za pitu. Evo recepti kako se radi pita odjogurta i pita od bresaka…
Pita od bresaka
Tijesto za pitu
7 dcl oštrog brašna
3/4 margarina
6 žlica šećera
1 prašak za pecivo
5 žlica mlijeka
2 cijela jaja
Od navedenih sastojaka zamijesi glatko tijestote ga razdjeli na dva djela. Prvi dio razvaljajte i stavi u lim.Poslažite breskve, ošećerite, posipajte cimetom. Smjesu prekrijdrugim djelom tijesta. Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva.
Pita od jogurta
Sastojci
Tijesto:
4 žumanjka
17 dag margarina
10 dag šećera
25 dag brašna
limunova korica
1 žlica vrhnja
prašak za pecivo
Krema:
2 kisela vrhnja
2 jogurta čvrsta
20 dag šećera
4 bjelanjka
3 žlice grisa
1 vanili šećer
Pripreme:
Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto,staviti tijesto sat vremena na hladno.
U međuvremenu izmiksati bjelanjke sa šećerom ivanili šećerom, lagano umiješati jogurt i vrhnje i na kraju dodatigris i lagano izmiješati kuhačom.
Tijesto se podjeli na pola, razvalja se uveličinu kalupa, stavi se prva polovica tijesta, izlije se nadjev,gore staviti drugu polovicu tijesta, gornja kora tijesta se može inaribati.
Peći oko 45 minuta na 180,toplo posipatimljevenim šećerom.