
Lagana čokoladna krema i biskvit od čokoladesastavni su dijelovi za tortu, samo je sada pitanje kako napravititortu. Evo recept kako se radi lagana čokoladna torta…
Lagana čokoladna torta
Sastojci:
maslac za podmazivanje
3 velika jaja
85g šećera
70g glatkog brašna
1 žlica kukuruznog brašna
2 žlice kakaa
½ žličice praška za pecivo
Punjenje i glazura
25g tamne čokolade, sjeckane (nemojtekoristiti čokoladu sa 75% kakaa jer glazura će biti gorka)
1 žlica jake crne kave
100g light mekog sira
100g niskomasnog jogurta
2 žlice šećera za glazuru
Priprema
1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Lagano namastitepapir za pečenje na limu. Umutite jaja i šećer dok ne dobijeteglatku smjesu. Mješavina će imati volumen i biti dovoljno gusta daostavi trag na površini.
2. Brašno, kukuruzno brašno, kakao i prašak zapecivo umiješajte nježno u smjesu pomoću velike metalne žlice.Podijeliti na dva lima za pečenje, lagano raširite smjesu dorubova, a zatim pecite 15-20 min. Ostavite da se ohladi 5 min,izvadite.
3. Za ukrašavanje, zagrijte u mikrovalnojčokoladu i kavu na 20-30 sekundi dok se čokolada ne istopi. Laganopromiješajte i pustite da se ohladi. Miksajte mekani sir s jogurtomi šećerom dok ne dobijete glatku smjesu. Polovicu smjesu stavite umalu zdjelu i razmutite otopljenu čokoladu i stavite na stranu.Stavite jedan kolač na tanjur za posluživanje i premažite ga sasmjesom u kojoj je jogurt. Pokrijte sa ostalim dijelom torte, azatim nanesite smjesu čokolade i jogurta preko vrha.
4. Da biste završili, zagrijte u mikrovalnoj15g čokolade oko 20 sekundi dok se na rastopi. Miješajte nježno dokne postane glatka, onda prelijte preko torte. Izvor: centarzdravlja.net.