
Kefir gljivice, mlijeko i posuda su dovoljne iznat ćete kako napraviti kefir. Kupovina kefir gljivice nijemoguća, već je najbolje da ju potražite od nekoga tko ju ima. Vodaje idealno mjesto za čuvanje kefir gljivice. Evo kako izgleda kefirpriprema…
Ovo je vrlo jednostavno. Treba vam gljivaKefir, mlijeko i posuda. Ubacite gljivu i mlijeko u posudu,ostavite na nekom mjestu (temperatura treba biti veća od 10˚C) inakon dan do dva izvadite gljivu iz posude. Ono što je ostalo jeKefir. Gljivu ubacite u novu posudu za novi kefir. Ukoliko neželite odmah raditi novi kefir, možete ju skladištiti u vodi.
Domaći kefir djeluje na regulaciju krvnog tlaka,jačanja imuniteta, kod upale želuca, crijeva, proljeva i zatvora,kod oboljenja jetre i bubrega, te kod unutarnjih i vanjskih čireva.Izvor: krenizdravo.com