
Ukrasi za torte i kolače mogu se kupiti ugotovo svim trgovinama, poput različitih perlaica, mrvica, kao iboja za tortu. Ali ukrasne i čokoladne ruže možete i saminapraviti. Evo kako ukrasiti tortu…
Sastojci za čokoladne ruže:
8 žlica gustina
8 žlica šećera u prahu
8 žlica mlijeka u prahu
4 žlice kakao praha
Jedan bjelanjak
1/2 žlice vode
1 žlica ulja
Pribor:
dva malo čvršća najlona
papirni podmetači
oklagija
modlice za sječenje
kartonski podmetač za jaja
Način pripreme
Izmiješajte 8 žlica gustina, 8 žlica šećera uprahu i 8 žlica mlijeka u prahu, a 4 žlice kakao praha zamijesite sjednim bjelanjkom i 1/2 žlice vode. Masa mora da biti čvrsta kaotijesto za rezance. Stavite je u najlon vrećicu da bi se sporijesušila. Ukoliko se masa osuši i stvrdne, razmekšajte je tako štoćete joj dodati nekoliko kapi vode.
Uzmite dio mase (veličine jajeta), namažiteuljem sa obje strane i razvaljajte oklagijom između dva najlona.Skinite gornji najlon i modlicama vadite okrugle oblike. Ostatakmase pokupite i stavite u vrećicu. Uzite komad mase veličinelješnjaka, formirajte tučak s gornjim suženim dijelom, nabodite gana čačkalicu i stavite prvu laticu, obavijajući njome vrh tučka.Dodajte drugu, treću i ostale latice. Svaku laticu pažljivosavijajte prema donjoj strani ruže. Kada ruža bude gotova, staviteje u komadić papira i odložite na kartonski podmetač za jaja da bise prosušila. Vodite računa o tome da masa ne bude suviše vlažna -latice će padati, ali pazite i da ne bude previše suha i tvrda -latice će se lomiti.