
Želite li ispeći tortu potreban vam je kalup za torte, a pabilo da je torta u obliku zecam srca ili lopte trebate kalup kakobi ispala savršeno. Evo recept za tortu od banana koju možetepripremiti, primjerice, u obliku srca…
Torta od banana
• 1podloga za tortu (s rubom)
• 30ml ruma
• 1vrećica vanilin šećera
• 40g šećera
• 1žlica škrobnog brašna
• 500ml punomasnog mlijeka
• 4jaja
• 3banane
• prstohvat soli
za kremu:
• 180ml slatkog vrhnja
• 2žličice šećera u prahu
• 1bočica arome ruma
Priprema:
U dubokoj zdjeli pomiješamo žumanjke, mlijeko, šećer, rum,prstohvat soli i izmiksamo mikserom. Tijekom miksanja dodamošećer, vanilin šećer i škrobno brašno. Sve zajedno premjestimo nalaganu vatru i kuhamo, stalno miješajući, dok smjesa ne zgusne(smjesa ne smije vriti da se žutanjci ne zgrušaju).
Gotovu smjesu prelijemo na podlogu za tortu. U zasebnojzdjeli mikserom istučemo slatko vrhnje u čvrsti snijeg, uzdodatak arome ruma i šećera u prahu. Na podlogu za tortu slažemobanane narezane na kolutiće i obilno prekrijemo šlagom. Tortuukrasimo preostalim kolutićima banana, ostavimo na sobnojtemperaturi da se ohladi, a zatim je stavimo u hladnjak daodstoji po prilici 4 sata. Izvor: crochef.com