
Kalup za praline potreban je kako biste napravili praline.Evo recept za praline od bijele čokolade i marcipana preporučuje crochef.com.
Praline od marcipana i bijelečokolade
• 300g bijele čokolade
• 400g marcipana
• 10g arome naranče
• 30ml slatkog vrhnja
Priprema:
Marcipan nožem razrežemo na jednake komadiće težine 16-17g. Zatim svaki komadić između dlanova, isprva čvrstim, a zatimnježnijim kružnim pokretima oblikujemo u jednake kuglice. Uzdjelu na pari dodamo izlomljene komadiće bijele čokolade imiješamo dok se čokolada ne rastopi i ne postane glatka. Maknemoje sa pare, dodamo zagrijano slatko vrhnje, dobro izmiješamo idalje miješamo dok ne dobijemo glatku sjajnu mješavinu (ganache).Kuglice marcipana jednu po jednu uronimo u ganache da se oblože,pa ih prebacimo na žičanu rešetku i kratko valjamo nekoliko putakako bi svaka dobila bodljikav izgled. Ostavimo ih na rešetki dokim se površina ne učvrsti, pa ih pojedinačno prebacimo upapirnate kalupe (čašice).