
U potrazi ste za receptom i to za buhtle s marmeladom,sirom ili čokoladom. Za pripremu trebate kvasac za dizanje. Evoprimjer buhtle recept:
Tijesto:
1/2 kg brašna
malo soli
1 kocka svježeg kvasca
100 g šećera
1 jaje
250 ml mlijeka
120 g maslaca
Nadjev:
150 g omekšalog maslaca
50 g šećera
100 g marmelade od šumskog voća
100 g suhih brusnica
Priprema:
1. Stavite brašno i sol u posudu pa u sredini napravitejamicu. Izmrvljeni kvasac izmiješajte sa malo šećera i 100 mlmlijeka i pustite kratko na toplom da se digne pjenica. Dignutkvasac ulijte u udubinu od brašna, dodajte razmućeno jaje, šećeri maslac narezan na listiće, pa sve dobro umijesite u kompaktnotijesto. Tijesto prekrijte krpom i ostavite ga dok ne udvostručiobujam. Tad ga još jednom premijesite i ostavite da se diže još30-ak minuta.
2. Dignuto tijesto razvaljajte u pravokutnik i premažiteomekšalim maslacem i šećerom. Za tim žlicom rasporedite u manjimhrpicama marmeladu, a za tim i pospite suhim voćem. Rub tijestapremažite razmućenim žumanjkom i tijesto uz pomoć krpe ilistolnjaka savijte u roladu. Roladu izrežite oštrim nožem na devetkriški, poslažite ih u četvrtasti kalup obložen papirom zapečenje, a potom ih ostavite da se dižu još 15-ak minuta. Za tovrijeme zagrijte pećnicu na 180 °C.
3. Pecite pužiće u zagrijanoj pećnici otprilike 30-akminuta, pred kraj pečenja premažite ih razmućenim žumanjkom.Izvor: Ordinacija.hr