
Sojino mlijeko ima gotovo duplomanje kalorija od kravljeg mlijeka. Evo recept kako se pripremajuha od soje i koji sastav vam je potreban…
Sojino mlijeko ima skoro duplomanje masnoće (i upola manje kalorija) od kravljeg mlijeka.Također, sadrži i vlakna koje kravlje nema. Mlijeko od soje imajednu četvrtinu soli više od kravljeg, a ne sadržikolesterol.
Juha od sojinog mlijeka
SASTOJCI za 4 osobe:
* 8 dl sojinog mlijeka
* 4 trokutića topljenogsira
* maslac
* brašno
* dimljeni tofu
1. Na otopljenom maslacu laganopopržite malo brašna, tek toliko da pokupi maslac.
2. Na ugrijano brašno ulijtesojino mlijeko, miješajte i pustite da sve prokuha kako bistedobili kremastu juhu.
3. U juhu dodajte sir (možegorgonzola ili neki drugi koji se lako topi), pustite da laganozakuha pa začinite solju i paprom.
4. Servirajte juhu u zdjelicu. Povrhu složite dimljeni tofu sir narezan na sitne rezance.
Recept: DEAN TODOROVIC, chefhotela Zora, Primošten Izvor: Jutarnji.hr