
Smjesa za pohanje može sesastojati samo od jaja, brašna i krušnih mrvica. Kako pohatipiletinu, sir, kruh, svinjetinu i lignje…
Za pohanje piletine stavite u trirazličita tanjura redom: brašno-jaja-krušne mrvice i komadić pokomadić mesa možete pohati. Na isti način pohajte i svinjetinu, alida prije pripremite kotlete koje ćete pohati.
Pohane lignje
Sastojci
1/2 kg lignji
3 šalice brašna
pola šalice vode
pola šalice piva
2 cijela jaja
1 kg krumpira
1 i pol glavica crvenogluka
po želji sol i papar
Očistite lignje i odstranitekrakove, te ih nasijecite na kolutiće. Pomiješajte brašno, vodu,pivo, sol i jaja. U jednoj posudu savite dosta ulja te ju zagrijte.Kada se ulje zagrijalo umočite lignje u tu smjesu te stavite u uljei pecite dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Pohani kruh
Sastojci:
stari kruh
jaja
ulje za prženje
Kruh narezati pa umočiti urazmućena jaja i pržiti u dubokom ulju na jakoj vatri. Na tajnačin kruh upije manje masnoće prilikom pečenja. Pečeni kruhocijediti na papirnom ubrusu od suvišne masnoće.
Pohani sir
Sastojci:
* 200 g sira
* 1 jaje
* krušne mrvice
* 1 žl oštrog brašna
* 20 ml ulja
Sir odrežite na 1,5 cm debljinei kvadrat sira prerežite dijagonalno da dobijete 2 trokuta.Razmutite jaje u dubokom tanjuru, a u drugi stavite malo brašna,a u treći mrvice. Tako prerezani sir stavite prvo u brašno pa ujaja i onda u mrvice, pa opet u jaja i mrvice i pohajte nazagrijanom ulju dok ne dobijete lijepu boju sa jedne i drugestrane.