
Smjesa za pljeskavice može senapraviti i kod kuće, a za to trebate pripremiti nekolikosastojaka. Priprema pljeskavica nije zahtjevna, a na kraju jeditepljeskavice sa kruhom, a može i s lukom….
Pljeskavice recept
Sastojci:
500 g juneće vratine
500 g juneće lopatice
2 ljuta feferona
1 glavica luka
60-70 ml gazirane vode
sol i papar
Priprema:
Prije svega meso očistimo odžilica i opni, narežemo na jednake komadiće, stavimo u zdjelu,posolimo, dobro promiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo uhladnjak na najnižu moguću temperaturu (ali iznad 0°C) na 24sata. Odležano meso dva puta sameljemo u stroju za mljevenjemesa, nožem br. 4. Zatim meso premjestimo u zdjelu, dodamosjeckane feferone, sjeckani luk, ulijemo gaziranu vodu, dobroizradimo rukama i oblikujemo pljeskavice debljine jednogcentimetra. Potom pljeskavice stavimo u vruću tavu (koju smopremazali tankim slojem ulja) i pečemo sa svake strane, poprilici, tri minute. Pečene pljeskavice stavimo na tanjur i uznjih poslužimo zapečeni grah i pečene paprike. Piše: crochef.com