
Faširani šnicli i odresci kaoglavno jelo su vrlo ukusni, ali kako izgleda smjesa za faširancei sliči li smjesi za haburger, evo recepta….
Odresci od mljevenog mesa -faširanci
Sastojci:
250 g mljevene junetine
250 g mljevenesvinjetine
1 žemlja (stara dvadana)
20 g maslaca
1 glavica luka
2 jaja
100 g pročišćenogmaslaca
sol i papar
Priprema:
U zdjelu sitno natrgamo dvadana staru žemlju, posolimo, prelijemo vodom i ostavimo da semoči. Za to vrijeme u tavi ugrijemo dvije žlice maslaca, dodamosjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Gotov lukmaknemo na stranu i ostavimo da se malo ohladi. Namočenu žemljudobro ocijedimo i usitnimo. U zasebnu zdjelu stavimo sitnomljevenu junetinu i svinjetinu, dodamo ocijeđenu žemlju, ohlađenii omekšali luk, umućena jaja, začinimo solju i paprom, te svezajedno dobro izmiješamo vilicom. Od dobivene smjese izmeđudlanova oblikujemo plosnate okruglice debljine 3 centimetra. Uzasebnoj tavi ugrijemo pročišćeni maslac, te na njemu sa svakestrane pržimo mljevene odreske 3-4 minute. Gotove mljeveneodreske možemo poslužiti vruće ili ohlađene s krumpir salatom,senfom i žemljama. Izvor: crochef.com