
Tortilje sa sirom i špinatom i tortilje sa povrćem možete bezproblema napraviti i sami, evo i recepti za tortilje…
Sastojci:
600 g svježeg špinata
375 g svježeg kravljeg sira
4 tortilje
200 g vrhnja za kuhanje
100 g naribanog punomasnog sira
1 glavica luka
2 jaja
30 g maslaca
2 režnja češnjaka
1 žličica mljevene ljute paprike
sol i papar
Priprema:
Špinat očistimo i operemo, češnjak protisnemo,luk nasjeckamo, a svako jaje razbijemo u zasebnu zdjelicu. Zatimšpinat stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom, te ga kuhamotri minute. Potom špinat ohladimo pod mlazom hladne vode, ocijedimoga i grubo nasjeckamo. U zdjelu s kravljim sirom dodamo nasjeckanšpinat, protisnuti češnjak, jaje, začinimo solju i paprom, tesastojke dobro izmiješamo. Svaku tortilju nadjenemo smjesom od sirai špinata, te ih savijemo poput palačinki. Tako pripremljenetortilje premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. Uzdjelicu s drugim jajetom ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačomizmiješamo sastojke. Dobivenom smjesom prelijemo nadjevenetortilje, posipamo ih tucanom ljutom papričicom, naribanim sirom isjeckanim lukom, te ponovo naribanim sirom i sve zajedno stavimopeći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta. Jelo je gotovo imožemo ga poslužiti, predlaže crochef.com.
Tortilje s povrćem
Sastojci:
1 tortilja
1/4 šalice pečene crvene paprike
1/2 šalice tikvica izrezanih na trake
1 žlica narezanih crnih ili zelenihmaslina
1/4 šalice isjeckane mrkve
4 tanke kriške rajčice
1/2 šalice sjeckanog cheddara
1/2 šalice sjeckane zelene salate
Priprema:
Na tortilju stavite sloj tikvica, maslina,mrkve, rajčice, sira i salate i zamotajte.