
Riba se može pripremati na različite načine,između ostalog poznata je priprema ribe u foliji, a i riba je dobrakada se priprema u pećnici. No, prije svega bitno je kakoprepoznati svježu ribu…
Svježa riba mora imati bistre oči, crveneškrge, krljušti koje su čvrste i ne opadaju. Na pritisak prstariblje meso mora biti čvrsto i vratiti se u prvobitan položaj. Nesmije imati nimalo neugodan miris.
Riba pečena u foliji
6 šalica špinata
1 crvena paprikababura
4 fileta ribe (po mogućnosti plave poizboru)
1/2 čajna žličica soli
1/4 čajna žličice svježe mljevenog crniogpapra
4 žlice pesta
1. Zagrijte pećnicu na 220° C. Odvojite četirilista folije.
2. Na polovicu svake folije stavite 1 1/2šalice špinata, 1/4 paprike i 1 file. Posuti sa soli i paprom.Dobro zamotajte.
3. Složite pakete na veliki lim za pečenje.Pecite 10 do 12 minuta ili dok se paket ne nadigne. Prenesite svakipaket na tanjur za serviranje. Pažljivo prorežite na vrhu svakefolije kako bi omogućili pari da izađe. Nakon minute, ogulitefoliju s ribe. Na vrh svakog komada dodajte 1 žlicu pesta prijeposluživanja