
Ljekovitost đumbira je u tome da se koristikao lijek za suho grlo, prehladu, probavne tegobe, vrtoglavicu imigrenu. Korijen đumbira je ono u čemu se tajna njegoveljekovitosti. Đumbir se može pripremiti i kao čaj, evo kako izgledapriprema đumbira.
Topli čaj od đumbira
* pripremite vrh izdanka tako da gaoperete i ogulite (guljenje nije nužno, kora đumbira je hranjiva,ali mi ga ipak gulimo)
* naribajte na tanke komadićepriređeni vrh. Trebat će vam 1 čajna žličica za jednu šalicu čaja.Ukoliko nemate ribež, nasjeckajte pomoću noža na što tanjekomadiće
* u šalicu stavite nasjeckaniđumbir i prelijte s 2 dcl kipuće vode
* pričekajte 5 minuta, zatimprocijedite i odvojite đumbir od čaja
* po želji dodajte limun i med.Izvor: krenizdravo.com