
Kako izgledaju vegetarijanski kolači, evo recepti kakopripremiti čupavce i kolač s narančom…
ČUPAVCI
SASTOJCI:
3 čaše integralnog brašna
1 čaša kuhanog ječma
1 čaša mekinja
2 praška za pecivo
4 čaše čaja od šipka
1 šalica mljevenog maka
1 šalica grožđica
2 žlice mljevenog anisa
naribana kora 2 limuna
sok od 2 limuna
5 žlica meda
1 čaše ulja
PRIPREMA:
Pomiješamo sve suhe sastojke. Dodamo kuhani ječam i tekućesastojke. Dobro pomiješamo. Biskvit stavimo u zamašćeni pleh ipečemo 40 minuta na 200 prethodno zagrijanoj pećnici. Ohlađenikolač režemo na kocke, namočimo čajem s medom i uvaljamo ukokos.
KOLAČ S NARANČOM
SASTOJCI:
TIJESTO:
3 čaše integralnog brašna
1 čaša zobenih pahuljica
1 čaša rogača
1 čaša grožđica
1 čaše krupno mljevenih prženih lješnjaka
1 prašak za pecivo
4 žlice meda
4 čaše čaja od šipka
1 naranča
1 žlica mljevenih anisa
KREMA:
1 čaša ječma,
1 čaša ljuštene zobi,
1 naranča,
3 žlice meda.
PRELJEV:
3 čaše soka od naranče
3 žlice agar-agar alge.
PRIPREMA TIJESTA:
Pomiješamo sve suhe sastojke i dodamo sve tekuće. Narančusameljemo u stroju za mljevenje i dodamo smjesi. Dobropromiješamo i pečemo 40 minuta na 170 C u prethodno zagrijanojpećnici.
PRIPREMA KREME:
Ječam i zob skuhamo, te sameljemo u stroju za mljevenjezajedno s narančom. Zasladimo medom i premažemo još toplikolač.
PRIPREMA PRELJEVA:
Skuhamo sok i dodamo agar-agar. Kuhamo uz miješanje 2minute. Prelijemo vrući preljev po kremi i pustimo da se stvrdne.Ukoliko nemamo agar-agar, posipamo kremu sitno mljevenimlješnjacima.