
Vegetarijanska variva ne zahtijevaju previše vremena zapripremanje. Evo recepta za: varivo od koprive i mahune…
Varivo od koprive
Sastojci
* 2 žlice maslinovog ulja
* 2 žlice ribanogparmezana
* 1 nasjeckani luk
* veliki snop mladekoprive
* 2 veća krumpira
* 20 dag sitne tjestenine
* sol
Priprema
Na ulju prepržite luk i krumpir narezan na kockice. Kad jekrumpir gotovo kuhan, dodajte nasjeckanu koprivu, litru i polvode i malo soli. Kad zakuha umiješajte tjesteninu. Poslužite sparmezanom čim se tjestenina skuha.
Mahune varivo
Sastojci
* 1 kg mahuna
* ulje
* maslac
* sol, papar
* češnjak, luk
* šalica juhe
Priprema
Pirjajte mahune, luk i češnjak na mješavini ulja i maslaca.Nakon desetak minuta zalijte juhom da mahune budu prekrivene ikuhajte oko sat vremena. Začinite po ukusu.