
Ispekli ste kolač i sve je u najboljem redu uspjelo, ali sadaslijedi onaj mnogima najteži dio kako izrezati kolače, a daizgledaju lijepo i uredno kao što su i ukusni. Evo nekoliko malihsavjeta, nadam se i korisnih.
Za rezanje kolača najbolje je imati vrlo oštarnož i čim tanji nož. U neku visoku posudu ili čašu stavite vrućuvodu i možete krenuti s rezanjem kolačića.
Možda je najbolje da si prije označite linijepo kojima ćete izrezati kolač. Najprije nož izvadite iz vruće vodei pređete prvi put po površini kolača, opet stavite nož u vrućuvodu i nakon toga ponavljate postupak rezanja, ali s time da idetedublje u kolač. S vremena na vrijeme prekidate rezanje i vraćatenož u vodu i tako dugo dok ne izrežete kolač. Još jedna napomenakada stavite nož u kolač povlačite ga ravno od vrha prema dnukolača i na taj način će kolač izgledati uredno i lijeponarezan.
No, kolači se mogu rezati i različitimkalupima, odnosno spravama za rezanje kolača. Postoje, primjericekalupi od čvrste plastike koji imaju malo oštriji vanjski rub pamožete lako izrezati kolačiće.
Kalupi mogu biti promjera, primjerice, 5, 7.5,9.5, 13 i 16 centimetara.
Zatim, postoji i mašina za kolače koja senajčešće koristi za rezanje domaćih suhih kolačića.