<!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal,div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm;margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan;font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman";mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1{size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt;mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt;mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –>
Ispekli ste kolač i sve je u najboljem reduuspjelo, ali sada slijedi onaj mnogima najteži dio kako izrezatikolače, a da izgledaju lijepo i uredno kao što su i ukusni. Evonekoliko malih savjeta, nadam se i korisnih.
Za rezanje kolača najbolje je imati vrlo oštarnož i čim tanji nož. U neku visoku posudu ili čašu stavite vrućuvodu i možete krenuti s rezanjem kolačića.
Možda je najbolje da si prije označite linijepo kojima ćete izrezati kolač. Najprije nož izvadite iz vruće vodei pređete prvi put po površini kolača, opet stavite nož u vrućuvodu i nakon toga ponavljate postupak rezanja, ali s time da idetedublje u kolač. S vremena na vrijeme prekidate rezanje i vraćatenož u vodu i tako dugo dok ne izrežete kolač. Još jedna napomenakada stavite nož u kolač povlačite ga ravno od vrha prema dnukolača i na taj način će kolač izgledati uredno i lijeponarezan.
No, kolači se mogu rezati i različitimkalupima, odnosno spravama za rezanje kolača. Postoje, primjericekalupi od čvrste plastike koji imaju malo oštriji vanjski rub pamožete lako izrezati kolačiće.
Kalupi mogu biti promjera, primjerice, 5, 7.5,9.5, 13 i 16 centimetara.
Zatim, postoji i mašina za kolače koja senajčešće koristi za rezanje domaćih suhih kolačića.