
Kako bi se pospješilo pročišćavanje organizma, važno je dnevnopopiti litru i pol vode.
Dnevno je dopuštena jedna žlica maslinovogulja za začin i kuhanje. Naizmjence ili dvaput tjedno mogu sekoristiti i druga biljna ulja (sezamovo, sojino, suncokretovo). Onasu bogata esencijalnim masnim kiselinama omega 3 i omega 6, kojeorganizam ne može proizvoditi, a koje su neophodne za neke hormone,te za održavanje razine kolesterola kojeg unosimo hranom, čimepomažu zaštiti od ateroskleroze.
Jelima se mogu dodavati začinsko bilje imirodije po želji. Preporučuje se vinski ocat zamijeniti jabučnimili limunom. Umjesto običnog šećera preporučuje se fruktoza (voćnišećer), koju organizam sporije asimilira. U prehranu trebauključiti svježe sezonsko voće i povrće.
Čajevi od komorača, sljeza, koprive pospješujuizlučivanje tekućine, preporučuje ih se piti nezaslađene. Subotom inedjeljom ručak se može zamijeniti za večeru i obrnuto.
Ponedjeljak
Zajutrak: kava, čaj ili kava od ječma, svježesezonsko voće (šumsko voće, dinja, jabuke, kruške, kivi)
Međuobrok: sok od agruma (limun, grejp,naranča)
Ručak: piletina na grilu ili kuhana u ekspresloncu, začinjena začinskim biljem po izboru, kuhano povrće (špinat,kelj, blitva, mahune)
Međuobrok: sok od agruma
Večera: tjestenina s rikulom, zapečeno povrće(patlidžani, tikvice, paprike)
Utorak
Zajutrak: tost s marmeladom bez šećera, čaj odkoprive
Međuobrok: voćni sok bez šećera
Ručak: riba po izboru (ne rakovi i mekušci)kuhana ili pečena, povrće kuhano na pari
Međuobrok: voćni sok bez šećera
Večera: integralna riža s tikvicama, kuhanopovrće
Srijeda
Zajutrak: kava, čaj ili kava od ječma, svježesezonsko voće
Međuobrok: voćni sok bez šećera
Ručak: svježi nemasni kravlji sir, povrćekuhano na pari
Međuobrok: voćni sok bez šećera
Večera: salata od tjestenine sa sirovim ilikuhanim povrćem nasjeckanim na kockice, kuhano povrće
Četvrtak
Zajutrak: kruh s marmeladom bez šećera, čaj odkomorača
Međuobrok: sok od agruma
Ručak: nemasna teletina, junetina ilisvinjetina na grilu, kuhano povrće
Međuobrok: sok od agruma
Večera: zapečeno povrće
Petak
Zajutrak: kava, čaj ili kava od ječma, svježesezonsko voće
Međuobrok: sok od agruma
Ručak: riba po izboru (ne rakovi i mekušci) nagrilu ili pečena u foliji, začinjena začinskim biljem, povrćekuhano na pari
Međuobrok: voćni sok bez šećera
Večera: juha s ječmom i mahunarkama po izbom(grah, grašak, leća), zapečeno povrće
kSubota
Zajutrak: tost s marmeladom bez šećera, čaj odsljeza
Međuobrok: voćni sok bez šećera
Ručak: puretina ili piletina pečena ili nagrilu, kuhano povrće
Međuobrok: voćni sok bez šećera
Večera: povrće kuhano na pari ili zapečeno
Nedjelja
Zajutrak: kava, čaj ili kava od ječma, svježesezonsko voće
Međuobrok: sok od agruma bez šećera
Ručak: 2 tvrdo kuhana jaja, zapečenopovrće
Međuobrok: sok od agruma
Večera: pizza s povrćem ili gljivama (bezmozzarelle), zapečeno povrće