
Jelovnik za jedan dan:
Doručak
Pecivo od cjelovitih žitarica prerežite na dvadijela. Jednu polovicu namažite sa 100 g namaza kravljeg sira.Posolite i pospite s pola stručka isjeckanog vlasca. Dodajte kriškuananasa i jedan kivi izrezan na kolutiće.
Ručak
Ražnjić – U slanoj vodi 20-ak minuta kuhajte30 g riže. Goveđi filet (100 grama) narežite na kockice, tenasjeckajte 1 poriluk, te pola žute i crvene paprike. Povrćenabodite na štapić s mesom i pecite na roštilju 10-15 minuta. Rižuzačinite s malo maslinova ulja i začinskim biljem.
Njoki – U slanoj vodi 10-ak minuta kuhajte 40g njoka – kada su njoke gotove, ocijedite ih. Na sitnonarežite 250 g brokule i 125 g mrkve (prethodno operite i očistitepovrće), kuhajte u 125 ml povrtne juhe, te dodajte njoke i jednužličicu maslinova ulja. Pospite jednom žlicom naribana suhogsira.
Varivo – Operite i na sitno narežite 250 gkelja i 150 g krumpira. U šalici vruće povrtne juhe otopite 30 gtopljena sira. Dodajte povrće i kuhajte na laganoj vatri 15-20minuta. Pospite žlicom sezamova sjemena. Ovaj recept možeteprimjenjivati i kod pripreme drugog zelenog povrća.
Večera
Kod bezmasne dijete večera se ne preporuča.Ako ne možete izdržati bez obroka, možete pojesti voćku ilijogurt.
Kod bezmasne dijete važno je jesti puno voća ipovrća, ali i svakodnevno se baviti tjelesnom aktivnošću.