
U mlaku vodu (ako koristite kocku kvasca) ili u mlako mlijeko(ako koristite vrećicu kvasca) umješajte žličicu šećera te dodajtekvasac. Pokrijte čašu da se kvasac digne. U veću zdijelu uspitebrašno, napravite udubinu u centru te ulijte kvasac nakon što sepodigao.
Mijesite oko 5 minuta, dodavajte brašno ili mlake vode akomislite da je potrebno. Tijesto treba biti glatko, ne pretvrdo većelastično. Pokrijte tijesto, pustite ga na toplom mjestu da se jošdigne (gotovo na dvostruki obujam). Gotovo tijesto rastegniterukama na namašćeni pleh za pečenje pizze. Prstima ga jošrastegnite da pokrije cijelo dno, a na rubovima ga malo dignitekako bi imali oko 0,5 – 1 cm rub.
Potrebni sastojci:
1 vrećica ili pola kocke kvasca
100 ml mlake vode ili mlakog mlijeka
1 žličica šećera
sol
maslinovo ulje
cca 250 g brašna