
Otvaranje ribarnice regulira se uz pomoć posebnog pravilnika.Kako otvoriti ribarnicu?
Potrebna je i određena oprema za ribarnicu, evo primjera kojaoprema se može naći u ribarnici:
Oprema za ribarnicu može se sastojati od izložbenih vitrina zasmrznute proizvode, rashladne vitrine za ribu, retropulta,sudopera, uređaja za pranje školjaka, komore za minus, rashladnoguređaja + elektronske komandne ploče za vitrinu i komoru.
Posebni uvjeti za mesnice, ribarnice i gospodarstva
Pravilnikom o posebnim uvjetima za objekte u poslovanju s hranomživotinjskog podrijetla koji se odobravaju pod posebnim uvjetima(NN 15/2010, stupio na snagu 9.02.2010.) utvrđeni su dodatni uvjetikoje moraju ispunjavati:
Ribarnice – u kojima se u sklopu maloprodaje proizvodipripremljene proizvode ribarstva – osim uvjeta propisanihPravilnikom o higijeni hrane i Pravilnikom o higijeni hraneživotinjskog podrijetla u Prilogu III. Odjeljku VII. Poglavlju V.,VI., VIII. i IX. Te Poglavlju VII točki 3. i Odjeljku VIII.Poglavlju III Dijelu A,C i D te Poglavlju IV. i V., dodatni uvjetza pripremljene proizvode ribarstva je da ribarnica njime u praviluopskrbljuje krajnje potrošače (građane) a mogu se opskrbljivati idrugi subjekti u poslovanju s hranom (veleprodaja), ali do 25% odukupne količine sirovine (proizvoda ribarstva i živih školjkaša)koja je tijekom godine ušla u ribarnicu.