
Pravo osvježenje, osobito ljeti je tjestenina s tikvicama. Alikako ju pripremiti? Nema ništa lakše, samo slijedite upute.
SASTOJCI:
350 g rezanaca
2/3 šalice mladog graška
žlica maslinovog ulja
4 manje naribane tikvice
2 češnja češnjaka
2 žlice sitno naribane korice limuna1 žlicasvježe iscijeđenog limunova soka
20 g (pola šalice) nemasnog sira ricotta
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi. Nekolikominuta (3-4) prije nego što je skuhanau vodu dodajte grašak.Procijedite tjesteninu i grašak i vratite u posudu u koju ste ihkuhali.
U međuvremenu ugrijte ulje u velikoj tavi istavite sitno isjeckani češnjak i naribane tikvice koje steprethodno iscijedili i pecite oko pet minuta ili dok ne poprimezlatnu boju te miješajte da tikvice ne bi zagorjele.
Zatim dodajte naribanu koricu limuna i limunovsok te promiješajte i držite na vatri barem minutu-dvije.
U iscijeđenu tjesteninu i grašak dodajtemješavinu tikvica i limunova soka i promiješajte. Začinite solju ipaprom i pospite ricottom.