
Jelo koje možete sami bez problema pripremiti i poslije uživatiu njemu je tjestenina s lososom. Pa kako ju pripremiti:
SASTOJCI:
400 g tjestenine
250 g lososa
1 manji luk, sitno nasjeckani
2 stručka celera, sitno nasjeckanog
200 g sira ricotta
2 tikvice narezane na ploške
malo kopra
maslinovo ulje
papar
malo limunovog soka
Priprema jela
Skuhajte tjesteninu prema uputama napakiranju. U međuvremenu stavite losos u tavu i nalijte hladnu vodutako da prekrije meso. Stavite tavu na laganu vatru i poklopite je.Kuhajte otprilike 7 minuta dok meso ne promijeni boju. Izvaditeribu iz tave i ocijedite je na papirnatom ručniku. Premažite tavu sa maslinovim uljem te dodajteluk, celer i tikvice. Pržite 4-5 minuta miješajući dok povrće neomekša. Nakon što je tjestenina kuhana, ocijedite je. Laganorazdvojite losos i dodajte ga tjestenini zajedno sa povrćem.Smrvite sir i dodajte ga tjestenini. Na kraju začinite koprom,paprom i limunovim sokom