Krevetić za bebu, dimenzije kreveta za bebe i ukrašavanje sobe - tapete na zidovima - Gorila.hr

Kako urediti sobu za bebu

Krevetić za bebu (kinderbet) trebao bi trajati barem dvije godine. Stoga, ako vam prostor dopušta, dajte prednost krevetiću većih dimenzija (140x70 cm). Najlakši način ukrašavanja sobe za bebu, a često i najjeftiniji, jest bojenje zidova i/ili stavljanje tapeta

Nije rijetkost vidjeti buduće mame i tate kako mjesecima prije rođenja djeteta obilaze prodavaonice namještaja u potrazi za idealnom dječjom sobom.

Nemali broj roditelja sluša razne savjete sa strane o “nužnim” stvarima za bebinu sobu te završe s podugačkim popisom namještaja i dekoracija koje ne samo da kritično opterećuju kućni budžet, nego naprosto ne stanu u zadanu kvadraturu dječje sobe. Kako bi se taj zabavan no često i mukotrpan posao uređenja dječje sobe olakšao, predlažem da se budući roditelji drže nekoliko osnovnih smjernica.

1. Namještaj koji će trajati više od jedne sezone

Krevetić za bebu (kinderbet) trebao bi trajati barem dvije godine. Stoga, ako vam prostor dopušta, dajte prednost krevetiću većih dimenzija (140x70 cm). Isto tako, izaberite ormar koji će biti jednako prikladan za petogodišnjaka kao i za tromjesečnu bebu, dakle dizajn neka bude što jednostavniji jer će se lakše prilagoditi dekoracijama u sobi. Preporučuje se izabrati namještaj u jednoj boji jer ćete na taj način izbjeći preveliko šarenilo i nesklad.

2. Dekorirajte zidove

Najlakši način ukrašavanja sobe za bebu, a često i najjeftiniji, jest bojenje zidova i/ili stavljanje tapeta. Kako bi se izbjegao preagresivan izgled sobe, najbolje se odlučiti za decentnije tapete s dječjim motivima te ih uskladiti sa zavjesama i posteljinom. S druge strane, i jače boje korisne su i poticajne za razvoj dječje mašte, ali ih je boje koristiti samo na jednom zidu. Naravno, treba voditi računa da su svi materijali i boje sigurne za djecu.

3. Oslikajte zidove

Danas vrlo popularan i originalan način ukrašavanja zidova pruža širok raspon motiva koji se mogu naslikati na zidove. Likovi iz bajke ili rascvjetana livada na zidu bit će nježan i vizualno zanimljiv dio dječje sobe koji bebe jako vole.

3. Razigrani komadi

Ako vam prostor dopušta, možete nabaviti jedan neobičan komad namještaja koji će unijeti malo “otkačenosti” u sobu. Ladičar u različitim bojama i sa smiješnim ručkicama unijet će dozu zabave u dječju sobu te biti u funkciji i kada vaše dijete krene u vrtić.

.....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Dnevne vijesti

'Matija i ja više nismo zajedno'

­Uzrok prekida je neslaganje karaktera, a ne treća osoba - nisam u vezi i nema naznaka nove ljubavi,...

Prijateljstvo ili ljubav?

Sve su glasnija šaputanja kako Tanja Dragović, supruga tenisača Gorana Ivaniševića njeguje nježno pr...

Kraljica Hrvatske ostala bez krune!

'Svoju je kćer nudila svima za bilo koji posao kako bi što više zaradili, željela ju je poslati da p...

Life Style

Dobar madrac - najbolja uspavanka

Madrac koji jamči kvalitetan san mora se prilagoditi obliku tijela tako da blago podupire kralježni...

Suha ili masna perut

Vruć zrak, energično češljanje… sve što je štetno za osjetljivu kožu i vlasište ne preporučuje se ni...

Tko odlučuje: roditelji ili djeca?

U obiteljima odlučuju roditelji, a u vrtićima i školama odrasli