KAKO SE JEDE MANGO vitamini, voće, recepti, kalorije i zdravlje - Gorila.hr

KAKO SE JEDE MANGO vitamini, voće, recepti, kalorije i zdravlje

Jedan od načina kako se jede mango je da ga razrežete na pola, izvadite košticu i jedete. Mango je poznato voće kao 'kralj voća', s njim postoje razlučiti recept, u njemu se nalaze vitamini važni za zdravlje, 100 grama manga sadrži oko 75 kalorija.

Jedan od načina kako se jede mango je da ga razrežete na pola, izvadite košticu i jedete. Mango je poznato voće kao 'kralj voća', s njim postoje razlučiti recept, u njemu se nalaze vitamini važni za zdravlje, 100 grama manga sadrži oko 75 kalorija.Mango može biti koristan za ljude koji se žele udebljati. Naime, 100 grama manga sadrži oko 75 kalorija. Također, sirovi mango sadrži škrob koji se pretvara u šećer. Tako zreli mango kada se konzumira s mlijekom (bogat proteinima) može biti vrlo koristan kod debljanja.


Mango je nadaleko poznat kao "kralj voća", a to nije bez razloga. Bogat je aminokiselinama, vitaminima C i E, flavonoidima, beta karotenom, niacinom, kalcijem, željezom, magnezijem i kalijem.


Fenoli u mangu, kao što su kvercetin, izokvercitrin, astragalin, fisetin, galna kiselina i enzimi, imaju antikancerogena svojstva. Mango je također mnogo prehrambenih vlakana poznatih kao pektini. Znanstvenici su identificirali snažnu veza između konzumacije puno vlakana i manjeg rizika od karcinoma probavnog trakta. Šalica narezanog manga (oko 165 grama) sadrži 76 posto potrebne dnevne vrijednosti vitamina C, moćnog antioksidansa koji štiti stanice od slobodnih radikala te smanjuje rizik od raka......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Blog ovog autora